slide1-umfo

O nama

O nama

Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija čiji je cilj štićenje interesa i promicanje suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava s ciljem što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Udruga zastupa i promiče zajedničke interese svih članica, prati pravne i regulatorne izmjene bitne za rad mirovinskih društava te sukladno tome izvještava članice i predlaže moguće smjernice rada i aktivnosti koje su za njih značajne. Također, provodi istraživanja tržišta s ciljem praćenja razvojnih trendova, raspoloženja javnosti i članova mirovinskih društava, sukladno tome predlaže i provodi akcije s ciljem unapređenja djelatnosti mirovinskih fondova, uspješnog provođenja mirovinske reforme, implementacije novih odredbi, ali prije svega zaštite osiguranika, ali i njihove informiranosti o prednostima i mogućnostima obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

UMFO je platforma za zajedničku komunikaciju mirovinskih društava te razmjenu baze znanja i iskustva.

Osim direktne suradnje s mirovinskim fondovima, Udruga aktivno surađuje s predstavnicima medija na promicanju i podizanju svijesti o važnosti mirovinskih fondova te općih informacija vezanih uz mirovinski sustav i njegovu dugoročnu održivost. Usko surađuje s predstavnicima akademske zajednice, lokalnih vlasti te međunarodnim udrugama na širenju znanja, izmjeni iskustava te promicanju važnosti mirovinske štednje.

UMFO aktivno surađuje sa sličnim organizacijama u drugim zemljama i član je međunarodnih organizacija.
UMFO, Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava osnovana je 2014.godine, a s radom započinje 2015. godine.